tvättstuga

En tvättstuga (även kallad tvättstuga) är ett rum där kläder tvättas och torkas. I ett modernt hem skulle en tvättstuga vara utrustad med en automatisk tvättmaskin och torktumlare, och ofta ett stort handfat, kallat tvättbad, för handtvätt av känsliga kläder som tröjor och strykbräda. En typisk tvättstuga ligger i källaren i äldre hem, men i många moderna hem kan tvättstugan hittas på bottenvåningen nära köket eller på övervåningen nära sovrummen.

En annan typisk plats ligger intill garaget och tvättstugan fungerar som en lera för ingången från garaget. Eftersom garaget ofta ligger i en annan höjd (eller klass) från resten av huset, tvättstugan som fungerar som en ingång från garaget som kan sjunkas från resten av huset. Detta förhindrar eller minskar behovet av trappor mellan garaget och huset.

Tvättstugorna kan också innehålla förvaringsskåp, bänkskivor för hopfällning av kläder och, om det tillåter utrymme, en liten symaskin.

De flesta hus i Storbritannien har inga tvättstugor. som sådan finns tvättmaskinen och torken vanligtvis i köket eller garaget.