Kök
Ett kök är ett rum eller en del av ett rum som används för matlagning och matlagning i en bostad eller i en kommersiell anläggning. Ett modernt medelklassskök är vanligtvis utrustat med en spis, ett handfat med rinnande varmt och kallt vatten, ett kylskåp och bänkskivor och köksskåp ordnade enligt en modulär design. Många hushåll har mikrovågsugn, diskmaskin och andra elektriska apparater. Ett köks huvudfunktioner är att lagra, laga och laga mat (och att slutföra relaterade uppgifter som diskning). Rummet eller området kan också användas för middagar (eller små måltider som frukost), underhållning och tvätt. Design och konstruktion av kök är en enorm marknad över hela världen.
Kommersiella kök finns i restauranger, kaféer, hotell, sjukhus, utbildnings- och arbetsplatsfaciliteter, armébaracker och liknande anläggningar. Dessa kök är i allmänhet större och utrustade med större och mer tung utrustning än ett bostads kök. Till exempel kan en stor restaurang ha ett stort kylskåp och en stor kommersiell diskmaskin. I vissa fall används kommersiell köksutrustning som kommersiella handfat i hushållsmiljöer, eftersom den erbjuder enkel användning för matlagning och hög hållbarhet.